Contact

Stuur ons een bericht

Info

Karatevereniging Iryoku
Bonifatiusplein 2
8911 JT Leeuwarden
info@karateleeuwarden.nl

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Op welke leeftijd kun je beginnen?

Voor kinderen hebben we een minimumleeftijd van 6 jaar, maar we hebben geen maximum leeftijd om te starten. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die op latere leeftijd zijn gestart. We zien ook vaak ouders met kinderen samen starten.

Kan ik een proefles volgen en wat trek ik aan naar die eerste les?

Je kunt vrijblijvend twee proeflessen bij ons volgen (meld je hier aan). Heb je een karatepak? Trek deze aan voor de proefles. Heb je geen karatepak? Dat is geen probleem! Draag dan een sportbroek of trainingsbroek met een T-shirt. Schoenen of sokken zijn niet nodig, we trainen op blote voeten.

Welke materialen heb ik nodig?

Voor de lessen heb je de volgende materialen nodig: een karatepak met band, scheen/wreefbeschermers (wit) en extra voor de jeugd: knuistjes. Wanneer je met kumitewedstrijden start, wordt hier een bitje (mondbeschermer) aan toegevoegd. Bij de heren ook nog een kruisbeschermer (toc). Voor vrouwen is borst-bescherming van belang. Vrouwen dragen te allen tijde een wit T-shirt onder hun karatejas. Wil je meedoen met de staminatrainingen, dan is het handig om eigen bokshandschoenen te hebben. De meeste van deze materialen kun je bij ons aanschaffen in de shop.

Lessen kinderen en volwassenen samen?

Bij de meeste van onze lessen start de les voor kinderen en volwassenen op dezelfde tijd (zie ons lesrooster). Gedurende de les wordt de groep geregeld opgesplitst om gericht les te geven. Ook hebben volwassen, wanneer de lestijd van de kinderen voorbij is, de mogelijkheid om langer door te trainen. Het is echter ook mogelijk om tegelijk met de kinderen te stoppen, wat maakt dat veel ouders en kinderen bij ons samen naar de lessen komen.

Is karate veilig?

Bij alle vormen van fysieke activiteit bestaat er kans op blessures. Door veiligheid voorop te stellen is de kans op grote blessures bij karate kleiner dan bijvoorbeeld bij de populaire sporten. De filosofie is controle. We leren leerlingen eerst om technieken gecontroleerd uit te kunnen uitvoeren, voordat ze deze mogen beoefenen met een partner. En ook dan gelden weer basisprincipes als discipline, respect voor elkaar, toezicht en strenge regelgeving.

Kan ik het hele jaar door instappen?

Jazeker! Mede doordat er, naast het generieke onderdeel, momenten zijn ingebouwd waar op niveau kennis en vaardigheden worden aangeboden. Bij het lesgeld werken we met kalenderjaren waarbij de jaarlijkse betaling in januari plaatsvindt (maandelijks betalen is ook mogelijk). Stap je later in, dan betaal je alleen het lesgeld voor de resterende maanden van het jaar.

nl_NLDutch